Les Societats Musicals valencianes fan història en el 50 aniversari de la FSMCV

27-5-2018 13:31h


Més de 20.000 músics van participar en una jornada en què es van batre 13 Recrods Guinness, entre ells el de la major desfilada musicalLa FSMCV va celebrar el passat dissabte l’acte central del seu 50 aniversari, un esdeveniment que va reunir a Mestalla a milers de músics que en representació d´un total de 427 Societats Musicals de les tres províncies valencianes i que va comptar també amb la presència de bandes municipals d’Alacant, Castelló i València.


La cita, que era el tercer gran esdeveniment preparat per a l´aniversari després dels realitzats a Castelló i Alacant, passarà a la història per ser el dia en què les societats musicals valencianes van batre fins 10 Guinness World Records de l’àmbit musical, una fita que, a pesar de no ser tan gran com s´esperava, ha servit per a posar de manifest que el de les bandes valencianes suposa el moviment associatiu més important d’Espanya.


En total, entre els actes de les tres províncies, la Federació ha mobilitzat a més de 23.000 músics i més de 430 Societats Musicals de les tres províncies. Això va fer possible que els músics valencians aconseguiren batre el rècords a la major desfilada de bandes de música de la història, amb la participació de 277 formacions, així com els rècords a major ensemble de saxos, de corn anglès, d’oboès, de trompes, de trompetes, de trombons, de bombardins, de clarinets i de percussió corporal.


Un dels reptes que s´havien proposat des de la FSMCV, no obstant, el de formar la banda de música més gran del món, no es va poder superar a pesar realitzat per milers de músics de tota la Comunitat que van inundar la cituat de Valpencia de música durant tota la jornada.


L’acte va comptar amb la participació del president de la FSMCV, Pedro Rodrígeuz, i del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que no va voler perdre´s un acte que dóna bona mostra de la realitat de la societat valenciana.


Rodríguez va destacar durant la seua intervenció el “moment històric” que està vivint la tradició musical valenciana, declarada com a BIC el passat divendres; i va voler reconèixer també el treball de tots els músics, “perquè ells són la base de les nostres Societats Musicals”.


Per la seua banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, va afirmar que “la Comunitat Valenciana és sobretot música i bandes de música” i va destacar també el treball de les societats musicals com a centres d’aprenentatge musical, però i també com a escoles de convivència i, sobretot, de valors.


La jornada, que es va preparar com a un homenatge a la música i els músics de la Comunitat, va comptar també amb actuacions musicals de diferents estils i amb la participació de les tres bandes municipals d’Alacant, Castelló i València que van desfilat per la gespa de Mestalla interpretant peces del seu repertori tradicional. El conseller de Cultura, Vicent Marzà, o el president de els Corts Valencianes, Enric Morera, no van deixar passar l´oportunitat do0assistir a un esdeveniment que ja ha passat a la història.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción