La FSMCV vol formar a València la banda de música més gran de la història

22-5-2018 19:44h


La Federació celebra el proper dissabte l’acte principal del seu 50 aniversari amb més de 20.000 personesLa Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) intentarà batre el pròxim dissabte 26 de maig fins a 14 Guinness World Records relacionats amb la música. Aquest esdeveniment forma part de les activitats programades per la FSMCV per a commemorar el seu 50 aniversari i està previst que en el mateix participen al voltant de 20.000 músics.


Els actes començaran a les 19.00 hores amb una desfilada de més de 300 bandes i 14.000 músics de Societats Musicals de les tres províncies, un acte amb el qual es pretén aconseguir el record Guinness, a la “Major desfilada de bandes de música de la història”. Els músics partiran des de carrers adjacents al camp de Mestalla (Passeig de l’Albereda, Prevalgut Reig, Av. Blasco Ibáñez, etc.) per a trobar-se en les rodalies de l’estadi, on conclouran els actes previstos.


Allí, i a partir de les 21.00 hores, la música serà protagonista amb l’actuació del grup valencià VaDeBo. Després, està previst que les tres bandes municipals d’Alacant, Castelló i València, com a referents de la Comunitat, siguen les úniques que desfilen per la gespa de Mestalla, interpretant peces del seu repertori tradicional.


Consecució de 13 Guinness World Rècords més a Mestalla
El moment àlgid arribarà quan s’intentaran batre fins a 13 Rècords Guinness més, amb l’objectiu de demostrar al món el potencial musical de la Comunitat Valenciana.


Per a la consecució d’aquests rècords, alumnes de composició del Conservatori Superior de Música de València i compositors ja consagrats com Saül Gómez i Andrés Valero-Castells, han prestat, compost o arreglat obres pròpies i d’altres compositors valencians de tots els temps per a  ser interpretades en aquesta ocasió tan especial. Valero-Castells ha coordinat a tot aquest equip que dirigirà els tretze ensembles previstots i amb els quals es pretén passar a la història.


Un d’estos 13 reptes és el d’aconseguir formar el “Major ensemble de percussió corporal”. Per aconseguir-ho, es realitzarà l’estrena absoluta de l’obra per a percussió corporal “Som cos, som foc, som so”, creada per a l’ocasió pel reconegut compositor d’Aielo de Malferit Llorenç Barber, que serà interpretada pels 20.000 músics presents, sota la direcció d’Óscar Vidal.


L’últim rècord, el catorzè, s’intentarà aconseguir formant la “Banda de música més gran del món”. Per a açò, la FSMCV necessita reunir a un mínim de 20.101 músics. Per això, tots els músics presents a Mestalla tocaran junt a la Jove Banda Simfònica de la FSMCV dues composicions d’Andrés Valero-Castells que, a més, serà el director d’aquesta multitudinària banda formada per a la consecució d’aquest Guinness.


Per a la certificació dels Rècords i el control dels assistents, la FSMCV comptarà amb la participació del magistrat José María Tomás, amb l’Auditor acreditat en el ROAC Ignacio A. Benedito Cercós, i amb més de 500 voluntaris supervisors-controladors. Un espectacle sense precedents per i per a la música valenciana


Durant esta cita també es durà a terme l’estrena mundial de “Marxa Federal”, una obra realitzada per a l’ocasió pel compositor Bernardo Adam Ferrero, i que serà interpretada per la Jove Banda Simfònica de la FSMCV sota la batuta de Cristóbal Soler.


L’esdeveniment comptarà amb algunes sorpreses i moments màgics durant la nit com seran l’actuació del grup valencià VaDeBo, Cashalada i de la cantant Sole Giménez que actuarà junt a la Jove Banda Simfònica de la FSMCV sota la direcció de Saül Gómez. A més, per a l’ocasió Xarxa Teatre ha creat l’espectacle “Les Fades de la Música” que omplirà de màgia, llum i grandiositat la gespa de Mestalla.


En la trobada intervindrà el president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, i està prevista la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig.


Precisament, Rodríguez ha destacat que l’acte del dissabte és un homenatge als músics de la Comunitat amb el qual es vol reconéixer el seu treball i també el de totes aquelles persones “que han contribuït al fet que la música popular valenciana estiga sent reconeguda a tot el món”.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción