Andrés Valero-Castells dirigirà a la banda de música més gran de la història en el 50 aniversari de la FSMCV

18-5-2018 13:15h


L´acte tidnrà lloc a Mestalla i servirà per a batre 13 dels 15 Rècrods Guiness previstos per la FederacióEl prestigiós director i compositor valencià Andrés Valero-Castells, considerat com un dels millors directors i compositors del moment en el panorama nacional i internacional, s´ha sumat al repte de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana que pretén formar la banda més gran de la història amb més de 20.000 músics per a commemorar el seu 50é aniversari.


Andrés Valero-Castells serà el responsable de posar-se al front d´esta banda multitudinaria que es reunirà el proper 26 de maig a Mestalla, en un acte que pretén passar a la història i que comptarpa amb un director de luxe. Valero-castells serà així una peça clau per a batre els 13 dels 15 Guinness World Records de la Música que la FSMCV té l’objectiu d’aconseguir eixe dia: el de la banda de música més gran de la història, i el dels majors ensembles de flauta, oboè, corn anglés, fagot, clarinet, saxo, trompa, fliscorn, trompeta, trombó, bombardí i de tuba.


“Pel que es refereix al repertori, hem combinat obres d’autors valencians de totes les èpoques. Així abastim des del barroc amb Juan Bautista Comes fins a l’actualitat amb obres del nostre propi equip, passant per autors imprescindibles en la història de la música valenciana com són Manuel Palau, José Serrano o Salvador Giner. També incorporarem la música d’una compositora viva molt reconeguda com és María Teresa Oller, que a més va ser la meua primera professora d’harmonia. D’aquesta forma, comptem amb adaptacions d’autors històrics i les obres de l’equip creatiu han sigut escrites o arreglades expressament per a l’esdeveniment”, ha explicat Valero-Castells.


Per a aconseguir-ho, Valero-Castells ha creat un equip que serà l´encarregat d´adaptar les obres que s´interpretaran en la jornada a cada tipus d’instrument i formació, una tasca en la que participen directors i compositors com Dídac Bosch, Isidro J. Martínez i Saül Gómez. A més, tots ells, junt a Marita Primo, ajudaran també a dirigir als músics durant la interpretació de les obres en l’esdeveniment.


El director ha manifestat sentir “il·lusió, emoció, responsabilitat i orgull” per ser el un dels màxims responsables de l´acte, però també per tot el que significarà per a la música valenciana. “Porte més de 20 anys dirigint bandes i la vegada que més músics vam reunir va ser en el 50 aniversari de la marxa “Chimo”, a Ontinyent, amb més de 1.000 músics. Va ser impactant. No puc imaginar en aquesta ocasió amb 20.000 com serà l’experiència”.


Entre les obres previstes hi ha títols de tots els temps, amb obres antigues i contemporanies, d´autors com Ambrosio Cotes, Juan Bautista Comes, Vicente Rodríguez Monllor, Salvador Giner, Julio Laporta Hellín, José Serrano, Manuel Palau, María Teresa Oller, Bernardo Adam Ferrero, Llorenç Barber, Andrés Valero-Castells, Dídac Bosch Alcaina, Saül Gómez Soler i Isidro J. Martínez. En este sentit, Valero-Castells ha explicat que “abastem des del barroc amb Juan Bautista Comes fins a l’actualitat amb obres del nostre propi equip, passant per autors imprescindibles en la història de la música valenciana com són Manuel Palau, José Serrano o Salvador Giner. També incorporarem la música d’una compositora viva molt reconeguda com és María Teresa Oller, que a més va ser la meua primera professora d’harmonia. D’aquesta forma, comptem amb adaptacions d’autors històrics i les obres de l’equip creatiu han sigut escrites o arreglades expressament per a l’esdeveniment”.


Més enllà dels actes a Mestalla, la jornada comptarà també amb una desfilada de bandes de música per diverses avingudes de la ciutat des de les 19.00 hores, abans que arranque la trobada en els propis músics seran els actors principals i espectadors al mateix temps i on participaran grans referents del món cultural.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción