El valencià Bernardo Adam Ferrero serà l´encarregat de posar música al 50 aniversari de la FSMCV

16-5-2018 13:17h


El compositor el nou himne de la Federació que porta per títol “Marxa Federal” i que s´estrenarà el proper dissabteCrear un autèntic himne per a commemorar amb música els cinquanta anys de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. Eixe va ser l´encàrrec fet per la FSMCV a un dels compositors valencians més destacats del moment, Bernardo Adam Ferrero, que es va posar mans a l´obra per a donar forma a una peça musical que passarà a la història per representar el primer segle de vida de la Federació. 


El repte no era fàcil, però compositor ha posat en joc les seues vivències personals per donar forma a una peça que, amb el títol de “Marxa Federal”, es presentarà al públic el proper 26 de maig de la mà de la Jove Banda de la Federació, coincidint amb l´acte multitudinari previst a València i que serà el moment àlgid de les celebracions previstes per este 50 aniversari.


La finalitat d´aquesta marxa, segons el propi autor, no era altra que la de “ressaltar i enaltir els diversos actes que s’han organitzat per a commemorar les noces d’or de la Federació, la qual cosa ha sigut tot un honor per a mi”.


Esta “Marxa Federal”, des de la seua pròpia estètica, ve a configurar una música que en la seua primera part es manifesta amb un caràcter marcadament protocol·lari, de ritme pausat, d’ampli contingut harmònic i solemne en la seua interpretació. Després d´aquesta introducció, la marxa pren una altra personalitat musical, amb un llenguatge sonor més popular i que pretén acompanyar els diversos actes commemoratius, en contrast amb la primera part. “Un fragment melòdic i suau en el centre de la marxa anuncia l’arribada del tram final ja majestuós amb els contrapunts i contrastos de ritme, tempo, intensitats, etc., anunciant la grandiositat d’una música i uns músics que, des de la grafia musical, proclamen la noblesa d’un art imperible i bell i hui convertit en aniversari”, ha explicat l´autor.


La presentació de l´obra tindrà lloc en l´estadi de Mestalla, on està previst celebrar el final de festa d´una jornada en què s´espera inundar València de música amb l´arribada de més de 20.000 intèrprets provinents de totes les societats musicals de la Comunitat valenciana i que tractaran de batre un total de 15 rècords Guinness.


Abans, hi haurà una desfilada de bandes de música per diverses avingudes de la ciutat, que acabarà amb una trobada multitudinària on els participants seran a la vegada actors i espectadors. Serà en eixe moment quan, entre d´altres actuacions previstes, la Jove Banda farà sonar per primera vegada les notes d´este nou himne que marca el mig segle de vida de la Federació.


Bernardo Adam Ferrero
Nascut a Algemesí, Bernardo Adam Ferrero va estudiar piano, composició i direcció en alguns dels conservatoris i mestres més prestigiosos d´Europa i ha rebut els premis nacionals i internacionals més prestigiosos per la seua labor musical.


Com a director convidat, ha pres la batuta de bandes cors i orquestres de tot el món, una labor que ha compaginat amb la seua tasca com director titular i convidat al capdavant de les orquestres més prestigioses de l´Estat.


La seua labor com a compositor l´ha portat a escriure música per a cinema i les seues obres musicals editades es conserven en la Biblioteca Nacional de Madrid. Ha publicat diversos llibres i la seua producció musical ha sigut estrenada a Espanya, EE.UU, França, Alemanya, Holanda, Bèlgica, Portugal, Canadà, Gran Bretanya, Itàlia, Bolívia, Dinamarca, Suècia, Japó, Argentina, Cuba, Mèxic, Brasil, Veneçuela i Austràlia.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción