El director nord-americà John Ginocchio busca a Ontinyent els secrets de la música festera

20-4-2018 13:28h


Giocchio va visitar la Unió Musical d’Ontinyent i té previst fer el mateix amb la Primitiva d’Alcoi 


El passat divendres 13 d’abril, la Unió Artística Musical d’Ontinyent va rebre la visita del director de la banda de la “Southwest Minnesota State University”, una formació bandística de la Universitat de l’estat nord-americà de Minnesota.


El motiu de la visita no era altre que el de recopilar informació per tal d’elaborar un estudi sobre la Música per a la Festa de Moros i Cristians, que farà referència a la història de dues de les bandes més emblemàtiques en este gènere musical, com són la Unió Artística Musical d’Ontinyent i la Corporació Musical Primitiva d’Alcoi, entitat que també té previst visitar Ginocchio.


En la seua visita a Ontinyent, el director va poder entrevistar-se amb una delegació de la Junta Directiva de la Unió, encapçalada per la presidenta, Trini Belda Morales, i pel director de la banda simfònica, J. Jesús Barberà i Fontana; així com el jove arxiver i compositor Rubén Penadés i els vocals de la Junta Carlos Conca i Nico Calabuig.


El director nord-americà es va interessar pels principals compositors de música festera nascuts a la Unió, com José Maria Ferrero Pastor, Daniel Ferrero Silvage i Saül Gómez i Soler. Així, va recavar diverses perspectives sobre els diferents estils compositius dels autors, així com la incidència de la seua obra artística en la identitat de la pròpia societat musical. En finalitzar l’entrevista, va rebre com a obsequi un llibre sobre la història de la Unió Artística, la biografia i el documental del Mestre Ferrero, així com diversos CD’s de música festera.


La delegació va visitar també el Museu Fester de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia, per tal de donar a conèixer els trets identificatius de la Festa a Ginocchio. En la visita va participar també el President de Festers, José Rafael Sanchis Vicedo, qui va voler donar la benvinguda a Ginocchio i obsequiar-lo amb un programa de Festes del 2017, perquè el director poguera conèixer millor la idiosincràsia de la festa.


Per finalitzar la visita, John Ginocchio va poder presenciar l’assaig de la Banda Simfònica de la Unió Artística Musical, en què la formació va preparar les obres simfòniques que interpretarà al seu Concert de Primavera del proper divendres 11 de maig al Teatre Echegaray, i va concloure amb la interpretació de l’emblemàtica marxa mora Chimo, himne oficial de la Festa ontinyentina i obra del Mestre José Mª Ferrero Pastor en la qual Ginocchio es va mostrar especialment interessat.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción