Divuit Rècords Guiness per a celebrar el mig segle d’història de la FSMCV

11-4-2018 16:53h


La Federacio ha fet una crida als músics de les tres províncies per a que se sumen als actes previstosLa Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha presentat aquest matí els actes previstos amb motiu de la celebració del seu 50 aniversari i amb els quals el col·lectiu busca batre fins a 18 Rècords Guiness que convertisquen a la Comunitat Valenciana en la capital mundial de la música Popular.


Així ho ha explicat hui el president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, en una roda de premsa en la qual s’han detallat els actes que tindran lloc a les ciutats de Castelló, València i Alacant i amb els quals la Federació pretén retre homenatge a les Escoles de Música i als músics valencians. Per això, en les tres províncies valencianes s’han planificat tot un seguit d’actes multitudinaris amb els quals s’aconseguiran fites inèdites fins ara i que serviran per a donar una bona mostra de la força del col·lectiu a la Comunitat.


Així, d’una banda, les Escoles de Música seran reconegudes en la plaça de bous de Castelló el 21 d’abril, en una cita on es pretén aconseguir 2 rècords; uns dies més tard, el 12 de maig, serà en la plaça de bous d’Alacant on s’aconseguirà un altre rècord, posant de manifest que, gràcies a la seua labor pedagògica, les escoles de música són un suport imprescindible per a les Societats Musicals.


Per la seua part, els músics seran homenatjats,en un acte que tindrà lloc el 26 de maig a València, concretament en el camp de Mestalla. Aquest serà un dels esdeveniments més memorables amb què se celebrarà el 50 aniversari de la Federació, i permetrà inundar la ciutat de València de música amb intèrprets provinents de de les tres províncies en un sol dia, fins a batre un total de 15 Guinness World Records.


La jornada començarà amb una desfilada de bandes de música per diverses avingudes de la ciutat a partir de les 19.00 hores. Posteriorment, es realitzarà una trobada en el camp de Mestalla que arrancarà a les 21.30 hores i on els músics seran els protagonistes.


Segons Rodríguez, dels 18 rècords que la FSMCV s’ha proposat a batre, ja n’hi ha 16 que estarien assegurats atenent al nombre d’inscripcions que s’han registrat fins al moment. “Ara necessitem el suport de tots els músics de la Comunitat per a aconseguir els dos que ens queden, a la ‘banda de música més gran del món’, i al ‘major ensemble de flauta’. Volem fer història en la nostra Comunitat, en la nostra música i amb els nostres músics”, ha afirmat Pedro Rodríguez, qui ha animat a tots els veïns a sortir al carrer i gaudir de l’espectacle de la música.


Espectacle de Xarxa Teatre
En la presentació celebrada hui a Mestalla, s’ha anunciat que els actes programats en les tres províncies aniran acompanyats d’un espectacle únic creat per Xarxa Teatre per a l’ocasió. Per als actes de Castelló i Alacant, l’espectacle servirrà per a rendir homenatge a les Escoles de Música amb l’espectacle “El Guerrer de la Valltorta”, una llegenda mitjançant la qual es realitzarà un recorregut geogràfic i musical per tota la Comunitat Valenciana.


Pel que fa a la cita del 26 de maig, l’espectacle porta per títol “Les Fades de la Música”, en el qual els grans protagonistes seran els rècords i els músics, amb una performance visual que omplirà el camp de Mestalla de fantasia i de màgia”.


Imatge corporativa i web 50 aniversari
En la roda de premsa celebrada hui també s’ha presentat la nova imatge gràfica de la campanya del 50º aniversari de la FSMCV que ha sigut creada sota el lema “Duguem la música en el nostre ADN”.


La idea s’ha plasmat reproduint una cadena d’ADN que reflecteix els colors de la nostra senyera, roig, groc i blau, sobre un fons que arreplega les notes de l’himne de la Comunitat.


“La campanya pretén ressaltar que en el nostre entorn sempre tenim un músic a prop i així ho avalen les xifres. Actualment, hi ha més de 200.000 persones relacionades amb les Societats Musicals i les bandes de música en tots els municipis de les tres províncies”, ha assegurat el president de la FSMCV.


En una segona part, la campanya busca, amb el lema “Vine a donar la nota”, fer una crida a tots els músics de les tres províncies per a propiciar la seua participació en els esdeveniments organitzats a Castelló, València i Alacant i amb la seua ajuda aconseguir els 18 Guinness World Records previstos per a commemorar el 50é aniversari de la FSMCV.


D’altra banda, també s’ha anunciat que s’ha creat amb motiu d’aquesta efemèride la web http://50aniversario.fsmcv.org, que arreplegarà tota la informació gràfica i escrita dels actes celebrats durant el 5 aniversari de la FSMCV, així com la informació recuperada d’aquests 50 anys d’activitat federal.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción