La Banda Federal porta al Festival Ensems una producció pròpia que combina la música amb l’espai

3-4-2018 17:22h


Cinc formacions participaran en una actuació conjunta amb el lema “Recorreguts sonors a l’espai, 5 bandes en moviment”La Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana serà una de les protagonistes del Festival Ensems, que celebra la seua 40 edició este mes d’abril a la ciutat de València amb el lema “Espai que sona, espai del so”.


L’actuació de la Jove Banda Simfònica tindrà lloc el proper 27 d’abril a les 21.00 hores al Centre del Carme, en una cita en la qual també participaran altres tres bandes valencianes, la Societat Musical “La Primitiva” de Rafelbunyol, la Unió Musical de Llíria i la Banda del Conservatori Professional de Música d’Ontinyent.


El concert porta per lema “Recorreguts sonors a l’espai, 5 bandes en moviment” i en ella, la Jove Banda interpretarpa l’obra “Fresco”, de Luca Francesconi, de 1956.


L’obra ofereix una proposta que vincula la música amb l’arquitectura, i que es remunta a la Venècia del segle XVI, on autors com Giovanni Croce o Gabrielli feien dialogar dos cors dins la capella de San Marcos en diferents espais. Esta transversalitat entre dues disciplines tan diferents ha passat més recentment per autors com Edgar Varèse, amb “Poème électronique”; o Iannis Xenakis amb “Concret PH”, dues obres que foren concebudes per a ser interpretades al Pavelló Phillips, dissenyat per l’arquitecte Le Corbusier amb l’ajuda de Xenakis.


En esta ocasió, seran cinc les formacions que participaran en esta interpretació espacial de l’obra de Fresco, les tres bandes convidades més la pròpia banda federal, que es dividirà per a l’ocasió en dos grups diferents oferint un espectacle únic.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción