La Relació entre les Falles i les bandes de música, a debat

13-2-2018 19:19h


L’Associació Música Jove i la Falla Trinitat-Alboraia han organitzat una taula redona amb tots els agents afectatsAbordar la relació entre les bandes de música i el món de les Falles. Eixe és el tema principal d’una taula rodona que tindrà lloc el proper divendres, 16 de febrer a partir de les 20.00 hores a la seu de la Falla Trinitat-Alboraia, al carrer Hugo de Montcada, 13 de València.


La cita abordarà qüestions com ara quin és el paper de la música en la festa fallera, com són les relacions entre músics i fallers, la varietat i qualitat del repertori musical, les ajudes a la contractació de bandes de música, la presència de les xarangues o la necessitat de dignificar la música a les Falles; i comptarà amb diferents opinions de tots els actors implicats en aquesta festa declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.


Així, el debat estarà moderat per la periodista Cristina Quílez,i comptarà amb la participació del president i Fallera Major de la Falla, Toni Cherino i Raquel Guillot; el director de l’AMJ, Enrique Barrachina; el compostiro Hugo Chinesta; el músic Toni Morellá; i Antonio Aliaga, membre de la FSMCV; i un representant de la JCF.


La cita ha estat organitzada per l’Associació Música Jove i la Falla Trinitat-Alboraia de València, que han volgut posar sobre la taula una qüestió de màxima actualitat.


A més, en el mateix acte, la Falla Trinitat-Alboraia presentarà el CD que ha gravat la banda de l’AMJ amb motiu de la celebració del 50é aniversari de la seua comissió infantil i del seu Himne i que inclou, entre altres peces, una marxa dedicada pel compositor zamorà David Rivas Domínguez a la Falla valenciana.


Així mateix, l’AMJ presentarà la Super.Band, una banda de música integrada per xiquets d’entre 10 i 15 anys que participarà a l’Ofrena del 17 de març acompanyant a la Falla Trinitat-Alboraia. Es tracta d’una iniciativa que pretén fomentar activitats entre els músics més joves i que s’ha difós entre societats musicals de tota la Comunitat Valenciana amb l’objectiu d’aconseguir que almenys 200 joves músics participen en aquesta Super.Band.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción