Un total de 17 bandes de tres continents participaran en el 132 Certamen Internacional de Bandes de València

7-2-2018 19:07h


Entre les formacions seleccionades n’hi ha 8 valenicanes, 6 de la resta de l’Estat i altres 3 de l’estrangerUn total de 17 bandes de música provinents de Sud-amèrica i Europa participaran en la 132 edició del CIBM “Ciutat de València”, que es celebrarà al Palau de la Música del 19 al 22 de juliol de 2018. Així ho ha decidit el resultat del sorteig realitzat entre les bandes inscrites i que s’ha celebrat hui mateix.


Iniciailment, un total de 26 bandes s’havien mostrat interessades a participar en les quatre seccions que configuren el festival , d’entre les quals hi havia 9 formacions valencianes, altres 14 de la resta del territori nacional, i fins a 3 bandes estrangeres provinents de Colòmbia, Portugal i Suïssa. Després del sorteig, seran 8 les bandes de la Comunitat que podran participar en el CIBM, junt a altres 6 formacions de Granada, Ourense, Madrid, Múrcia, Pontevedra i Huelva, que es sumen a les formacions de l’estranger la participació de les quals també ha sigut confirmada.


Així, en la secció Tercera, la destinada a les formacions amb menys músics, les actuacions començaran amb els “Amigos de la Música de Durcal” de Granada, i continuaran amb la Unió Musical “La Primitiva” de Castell de Castells, la Banda Municipal Soacha – Cundinamarca de Colòmbia, la Societat Musical Santa Cecília de Xera, la gallega A Lira de Ribadavia i la Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella. En plaça de reserva ha quedat la Banda de Música de Pozohondo (Albacete).


En la secció Segona, l’ordre d’actuació arrancarà en clau valenciana, amb l’Agrupació Musical Los Montesinos d’Alacant, i la Societat Musical “La Armónica” de Coix (Alacant). A continuació serà el torn dels madrilenys de la Unió Musical Pozuelo de Alarcón, i de la Unión Musical de Torre Pacheco, de Múrcia. Les actuacions acabaran amb la participació de la Societat Artística Musical de Benifaió, i els suïsos de la Symphonisches Blasorchester Kreuzlingen. En plaça de reserva queda la Banda de Música Cultural de Teo (A Corunya)


La secció Primera, finalment, serà la única sense representació valenciana, i estarpa integrada pels gallecs de la Banda de Música Municipal de Silleda, per la Banda Municipal de Música de Punta Umbría, de Huelva, i per la formació portuguesa Armab – Associaçao Recreativa e Musical Amigos da Branca.


Finalment, en la secció d’Honor, participaran la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera i la Unió Musical de Torrent.


Durant el sorteig, les agrupacions participants han rebut les partitures de les obres obligades que hauran d’interpretar en este 132 Certamen i que responen a les obres “Sagittarius” de Guillermo Ruano, per a la secció tercera; “Un deber de amor” de Vicente Ortíz Gimeno, per a la segona; “Juglaresca” de Francisco Bort Ramón, per a primera; i la “Sinfonietta núm. 1” de Bart Piqueu per a la secció d’Honor, que serà a més d’estrena absoluta.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción