La Simfònica de Castelló dedica un programa a dos grans compositors simfònics txecs

7-2-2018 19:05h


L’actuació tindrà lloc divendres amb obres de Smetana i DvorakL’Orquestra Simfònica de Castelló oferirà el pròxim divendres 9 de febrer un concert amb poemes simfònics de Smetana i Dvořák, dos compositors que tenen en comú haver nascut a la regió de Bohèmia i haver mort a la ciutat de Praga.


El concert tindrà lloc a les 19.30 hores a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló i la primera part del programa estarà dedicada a la música de Bedrich Smetana. S’interpretaran tres poemes simfònics dels sis que conformen la seua coneguda obra “Má vlast” (La meua pàtria). En ells subjau el fort nacionalisme romàntic que defensava el compositor per la causa nacional bohèmia, expressat en les descripcions d’episodis i paisatges del que hui constitueix Txèquia.


En la segona part la Simfònica interpretarà obres de Antonín Dvořák. L’obertura “La meua casa” (Domov muj) composta al 1882; i, a continuació, un altre poema simfònic: “La bruixa del migdia”. Basat també en una llegenda local, en la qual un xiquet entremaliat plora en ser amenaçat per la seua mare en demanda d’una vella bruixa que segresta als xiquets dolents.


El programa es tancarà amb una selecció de les anomenades Danses Eslaves, amb les qual l’Orquestra Simfònica convida a submergir-se en els paisatges i històries evocats en la música d’aquests dos grans compositors txecs.


Sobre l’OSC
L’Orquestra Simfònica de Castelló és una formació integrada per músics professionals establits a la Comunitat Valenciana amb l’objectiu principal de difondre especialment la música simfònica de concert. La varietat de gèneres ha sigut una constant en la seua programació al costat de l’estrena d’obres de compositors contemporanis.


Des dels inicis, l’OSC ha afavorit la dinamització i el desenvolupament professional de músics castellonencs i valencians. Ha sigut dirigida per diversos directors com Gonçal Comellas, Michael Thomas o Enrique García Asensio. El director principal convidat actual és Henrie Adams. D’altra banda, han participat en concerts de l’OSC solistes de reconegut prestigi com Elena Gragera, José A. López, Rafael Aguirre, Carles Marín o Albert Guinovart.


L’OSC ha oferit concerts en les diferents províncies i poblacions de la Comunitat Valenciana i altres ciutats espanyoles. A més, cal destacar la progressió que l’OSC ha experimentat en aquests últims anys i la consolidació de les seues actuacions en la programació de l’Auditori castellonenc, havent comptat, especialment, amb el suport de la Diputació Provincial, l’Ajuntament de Castelló i CulturArts


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción