Mercedes Femenia és la nova directora de la Banda de Dones de la FSMCV

30-1-2018 17:44h


La directora de Pedreguer pren el relleu de Lidón Valer al cap de la formació en 2018La professora de flauta, harmonia, contrapunt i composició Mercedes Femenía ha sigut nomenada com a nova directora de la Banda de Dones de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. La directora, natural de Pedreguer, ocuparà esta plaça durant 2018 i prendrà el relleu a Lidón Valer, que va estar alfront d’aquest projecte durant 2017.


La Banda de Dones va ser una iniciativa de la FSMCV posada en marxa en 2015 amb l’objectiu de donar veu a les dones en l’àmbit musical, i que busca reconèixer el seu treball en camps com la interpretació, la direcció, la composició o la gestió.


Femenía és actualment professora de Llenguatge Musical i Iniciació Primerenca i és també directora de la banda de “l’Escola Municipal de Música” de Pedreguer, de la qual és fundadora. A més, és directora convidada de la banda del Centre Artístic Musical de la seua localitat i l’autora del blog d’educació musical www.misolesmusica.com.


Pel que es refereix a la seua formació, és titulada com a Professora Superior de Flauta, Professora d’Harmonia, Contrapunt i Composició, Professora de Solfeig i Acompanyament, i Diploma Elemental de Piano.


Al llarg de la seua carrera, Mercedes Femenía ha dirigit, entre altres, la banda Bankia-Les Províncies en la Gal·la “Premis Valencians per al Segle XXI”; i també a altres formacions com la banda de la Universitat d’Almeria, o o la de l’Associació Musical Jalonense de Xaló, la Unió Musical Els Poblets o la del Centre Artístic Musical de Pedreguer.


En 2001 va ser una de les primeres directores a desfilar pel camp de Mestalla al capdavant d’una banda, dirigint la del Centre Artístic Musical de Pedreguer i ha sigut directora titular de la “Banda Juvenil Las Provincias” durant la temporada 2016, seleccionada per la FSMCV i el periòdic Las Provincias.


Mercedes Femenía és també autora de diferents llibres de música com el projecte “Flautopía” (mètode per a l’estudi elemental de la flauta), “Método Creativo para Trombón”, “El Llibre de Solfa” “Solfa.musica.es” i “Cuadernos de Música”, entre altres. A més és sigut l’autora del pasdoble “Femme Força” que va ser estrenat per la Banda de Dones de la FSMCV.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción