Les Societats Musicals es sumen a la lluita contra l’Alzheimer

30-1-2018 17:43h


La Confederació Espanyola de Societats Musicals s’ha declarat com a entitat solidària amb esta malaltiaLa Confederació Espanyola de Societats Musicals (CESM) s’ha declarat com a entitat solidària amb l’Alzheimer, un pas que compta amb el reconeixement de la Confederació Espanyola d’Alzheimer, i que permetrà posar en marxa diversos projectes de col·laboració entre les dues entitats.


La notícia obri un ampli ventall de possibilitats, ja que són molts els projectes que aprofiten els beneficis terapèutics de la música per a tractar a les persones que pateixen esta malaltia neurodegenerativa que ja s’ha diagnosticat a més d’1,2 milions de persones i que afecta a més de 4,8 milions entre afectats i familiars cuidadors, a Espanya.


Esta declaració és un gest institucional que pretén contribuir a la labor de sensibilització i conscienciació que duu a terme la CEAFA entorn a un problema social i sanitari de primera magnitud. Amb esta iniciativa la Confederació espanyola de Societatws Musicals busca implicar a un col·letiu que aglutina a 1.100 societats musicals amb 60.000 músics, 120.000 alumnes i un milió de socis.


La CESM pren aquesta decisió conscient que l’alzheimer és el tipus de demència més habitual,. Per això, l’entitat ha volgut fer constar la seua preocupació pels escassos recursos que es destinen a les persones i famílies afectades .


Música terapèutica
Vicente Cerdá, president de la CESM, i Rosa Mª Cantabrana, presidenta de CEAFA, van mantenir una reunió a València en la qual van abordar l’engegada de diversos projectes i col·laboracions entre les dues entitats per millorar la qualitat de vida de malalts i familiars i sensibilitzar sobre l’alzheimer. Cerdá assegura que “volem conjuminar esforços i desenvolupar iniciatives amb els dos col·lectius comptant amb la col·laboració d’institucions, entitats públiques i privades per a posar en valor la transversalitat i eficàcia de la música en l’àmbit terapèutic i social”.


Cantabrana, per la seua part, afirma que amb este acord “s’obri un espectre molt ampli de possibles col·laboracions entre dues grans confederacions que ajudaran a visibilizar l’impacte de l’alzheimer en la societat espanyola”. Així mateix, explica que “la música és una eficaç eina per a activar la memòria i despertar emocions i records que cap altre estímul és capaç de provocar”.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción