Un compositor resident treballarà per al Palau de la Música i l’Orquestra de València

29-1-2018 17:24h


El jove valencià Francisco Coll serà el primer en ocupar el càrrec i treballarà amb la formaicó durant les dues properes temporadesEl músic valencià Francisco Coll serà el primer Compositor Resident del Palau de la Música i l´Orquestra de València, una figura de nova creació i que estarà vinculada al Palau i l´Orquestra durant les temporades 2018/19 i 2019/20.


Així ho ha anunciat la presidenta del Palau, Glòria Tello, que ha recordat que l’Orquestra de València mai havia tingut un compositor resident i que ha destacat que esta inicaitiva permetrà donar suport i fer més visible la creativitat dels autors valencians. De fet, una de les funcions del nou compositor resident, serà la de firmar una obra simfònica per a l’estrena mundial amb l´Orquestra de València, una decisió que segons Tello, permetrà també fer un pas endavant «cap a eixa l´excel·lència que estem buscant per a la nostra orquestra».


La regidora i presidenta del palau de la Música ha destacat també el fet que la institució puga treballar amb un músic valencià amb la projecció internacional de Coll, les obres del qual an estat interpretades i encarregades per algunes de les filharmòniques més importants de tot el món, com la de Los Angeles, Lucerne o Brimingham. A més, entre les seues dades curriculars, destaca l’èxit “Café Kafka", en 2014, amb la Royal Opera House del Covent Garden.


Amb el seu nou compromís, el compostitor ha expressat el seu desig de començar a treballar en l´obra per a l’Orquestra de València i ha manifestat que el nomenament "ha estat tota una sorpresa i és un gest que aprecie enormement, ja que com a valencià, la seua Orquestra sempre ha sigut un referent per a mi".


Durant els dos anys abans mencionats, l´Orquestra interpretarà obres de Francisco Coll ja escrites en el passat. A més, el compositor realitzarà tallers amb jóvens compositors, en els quals la formació simfònica valenciana participarà amb obres de Coll. A més, estarà present en taules redones i encontres amb el públic i serà mentor d´un jove compositor durant cada temporada, supervisant i ajudant a estos autors a trobar una veu pròpia. També serà assessor de programació de música de nova creació, en col·laboració amb el director artístic i titular de l´Orquestra, Ramón Tebar, per a les pròximes temporades. Una altra acció que es planteja amb l´Orquestra de València, serà la de realitzar una gravació monogràfica de la seua obra.


Nova música
L’aparició d’este càrrec ha estat propiciat pel mateix Tébar, que s´ha mostrat molt content per la deicisió i que ha declarat que "en este primer trimestre, a banda de supervisar la programació de l´Orquestra de València i dirigir concerts, em sembla molt important impulsar la creació de nova música, no sols del nostre present sinó també per al nostre futur".


En este sentit, el director del Palau, Vicent Ros, ha afegit que "este és un dels nous projectes en els quals estem treballant amb Ramón Tébar, i que de segur ens ajudarà a innovar dins la nostra orquestra, per obrir-la al món associant-la amb grans talents i dotant-la, d´esta manera, de més visibilitat.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción