La Generalitat destinarà prop de 13 milions d´Euros a les Societats Musicals en 2018

24-1-2018 17:33h


El pressupost preveu que les ajudes a este col·lectiu augmenten un 96 per cent respecte a l´any 2014Les 549 Societats Musicals de la Comunitat Valenciana rebran, en 2018, el finançament més alt de la història per part dels pressupostos de la Generalitat. Així ho ha anunciat el president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, que s´ha mostrat satisfet per una injecció de diners que permetrà al col·lectiu garantir la supervivència de la tradició musical valenciana.


I és que, en els pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2018, es preveu un finançament de quasi 13 milions d’euros per a estes institucions, una quantitat que suposa tot un èxit per al col·lectiu, que en 2014 va rebre no més de 6,4 milions d’euros per part de la Generalitat. Ara, segons Rodríguez, les dades demostren que en els últims 4 anys s’ha aconseguit duplicar aquesta quantitat, un fet que significa no només un canvi en la percepció del Consell envers el treball de les bandes, sinó també un estímul per a la la gestió realitzada per la Junta Directiva de la FSMCV que, en els últims temps, no ha deixat de denunciar la falta de finançament públic cap a un col·lectiu, el de les Societats Musicals que s´estén per la immensa majoria dels pobles valencians.


“Açò va a permetre finançar, parcialment encara, la major part de les activitats que es realitzen per part de les Socieats Msuicals, ajudes per a les Escoles de Música, per a instruments, construcció de locals, per a un programa d’intercanvis que és el major d’Espanya i per a altres grans activitats que s’aniran veient durant l’exercici”, ha declarat Pedro Rodríguez, president de la FSMCV, que ha volgut agrair a la Generalitat i als diferents grups parlamentaris l’aprovació d’uns pressupostos “que permetran continuar amb el treball de les nostres Societats Musicals”.


En total les ajudes arribaran als 12,476 milions d’euros, de les quals la major part, fins a 9.4 milions aniran destinades a les Escoles de Música. La campanya d´Intercanvis Musicals rebrà prop d´un milió d´euros, mentre que la resta anirà a parar a la millora dels instruments de música, de les instal·lacions, i a altres projectes. A més, els ajudes a la FSMCV ascendeixen a a més de 760.000 euros.


Des de la FSMCV han volgut destacar que aquest finançament, que suposa un augment de les ajudes a les Societats Musicals d´un 96 per cent respecte a l´any 2014, és una mostra clara del suport de les institucions públiques de la Comunitat a les Societats Musicals, en un moment clau per a la seua història, quan en 2018 celebren el 50 aniversari de la constitució de la Federació, quan la seua declaració com a BIC està a punt de ser una realitat.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción