L’ontinyentí Saül Gómez dirigirà la Jove Banda Simfònica de la FSMCV en 2018

17-1-2018 10:14h


El jove director substituirà en el càrrec a Pere Vicalet, que va estar al front de la formació en 2017El compositor valencià Saül Gómez ha sigut nomenat com a nou director titular de la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) per a la temporada 2018. Gómez substituirà en aquest projecte a Pere Vicalet, qui fou el director de la JBS en 2017.


Nascut a Ontinyent en 1982, és Llicenciat en Percussió i Composició pel Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, i en Direcció d’Orquestra pel Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. A més, ha estudiat direcció de banda en la ISEB, a Trento, amb mestres de la talla de Jean Coober, Felix Hauswith, Carlo Pirola o Franco Cesarini.


Gómez i combina l’exercici de director amb el de professor d’orquestra, i forma part del cos de professors de música i arts escèniques de la Generalitat Valenciana.


Ara, amb este nou càrrec, haurà de compaginar la seua tasca al front de la Jove Banda amb els seus altres càrrecs, ja que actualment és director de l’Agrupació Musical Santa Cecília de Castalla, l’Associació Artístic Musical d’Oliva i de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent, ha més, fa unes setmanes, ha sigut també triat per a dirigir la banda de la Unió Musical Contestana. Més enllà d’estes formacions, Gómez ha dirigit diverses formacions tant a Espanya com a Europa i a prestigiosos solistes internacionals com Vasko Vasilev, Pacho Flores o Francesca Calero, entre altres.


En l’àmbit de la composició, ha escrit diferents obres tant per a banda com per a grups instrumentals, ballets o música de cambra entre uns altres. A més, al llarg de la seua carrera, ha firmat, per exemple, l’obra obligada del Certamen Internacional de València de 2015, música de cambra per a l’orquestra de RTVE i l’obra obligada per al festival Percute 2016. També ha realitzat treballs per a solistes internacionals de la talla de José Franch o el duo Madrid Okho. Algunes de les seues obres han sigut publicades per les prestigioses editorials Piles i Molenaar.


Actualment, centra la seua carrera en la composició de música simfònica i música per al sector audiovisual. En aquest àmbit, ha rebut tres nominacions als Hollywood Music in Media Awards de Los Angeles i una per als premis Jerry Goldsmith.


En 2018, estrenarà obres a Vancouver (Canadà) i Texas (EUA) i la seua música sonarà en auditoris de Japó, Bèlgica, Holanda, Itàlia i Colòmbia


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción