La centenària banda de El Palmar porta la seua música al Mercat de Colón

21-12-2017 11:24h


El concert posa fi al cicle “Música al Carrer” que ha portat a les bandes de València a actuar en diferents espais de la ciutatLa banda simfònica de la Societat Instructiva Musical El Palmar, que enguany ha complit 100 anys des de la seua fundació, oferirà el proper divendres un concert especial que tindrà lloc al Mercat de Colón de la ciutat de València.


L’actuació, que està prevista a partir de les 18.30 hores, s’inscriu en el cicle “Música al Carrer” que organitza la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la ciutat de València (Cosomuval) amb la col·laboració de l’Ajuntament de València i el Palau de la Música, i que durant els passats mesos ha portat a les diferents bandes de la ciutat a actuar en diferents espais de la capital de Túria.


En esta ocasió, i sota la direcció de Jorge Peiró Marco, l’agrupació interpretarà els pasdobles “Primavera”, d’A. Gisbert, i “Emilio y Angelita”, d’E. Cárcel, per a continuar amb “La gran Vía”, de Chueca y Valverde”, i L’Arlesienne”, de G. Bizet. El concert conclourà amb un toc nadalenc propi d’estes dates, amb les peces “Medley Villancicos”, de Sánchez Torrella i “A Christmas Festival”, de Leroy Anderson.


Este concert de divendres posarà fi al cicle “Música al carrer”  que es va iniciar el passat mes de juny. La iniciativa ha comptat amb la participació de tretze bandes  de música de Valènica, que han actuat en llocs emblemàtics de la ciutat com la plaça del Mercat, el parc de Benicalap, el parc de Vivers, la plaça de les Drassanes, el parc de la Guàrdia Civil (Benimaclet) o el Mercat de Colón.


Una banda centenària
La Banda de Música d´esta Societat va ser fundada l´any 1917, gràcies a l´esforç del mestre d´escola D. Jerónimo Rullán Torres i del metge D. Emilio Vidal Miralles, i un grup de joves de la localitat. Va tindre la seua primera actuació el dia del Corpus del mateix any. En la seua fundació es denominà Banda de Música del Xiquet Jesús de l´Hort, fins que l´any 1.922 va inaugurar el Casino Musical i adoptà el seu actual nom de Societat Instructiu Musical.


L´any 1949 va ser requerida pel director de cine Rafael Romero Marchent per a actuar a Madrid, interpretant la música de la pel·lícula “Flor de Lago”. En la seua dilatada història ha actuat en nombrosos festivals, concerts i actes d´índole molt variada i ha actuat en diversos certamens aconseguint, entre d’altres, primer premi de la secció tercera, i un tercer premi de la secció segona, en el CIBMV


La Societat Musical està en possessió de la Medalla de la Belles Arts del Ministeri de Cultura i la Medalla d´Alta Distinció de la Generalitat Valenciana. En març de 2007 li va ser concedida per la Diputació de València la Medalla al Mèrit Cultural. A l´agost de 2007 la Federació de Societats Musicals de la Comunitat València li atorgà la Medalla de Plata per la seua labor musical i dedicació en el seu 90 aniversari.

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción