Tretze bandes seleccionades per a la 42 edició del Certamen de la Diputació de València

18-12-2017 11:53h


La cita tindrà lloc els dies 19 i 20 de maig al Palau de la MúsicaEl Certamen de Bandes de la Diputació de València ja compta amb els noms de les tretze formacions participants que protagonitzaran la 42 edició d´una cita musical que tindrà lloc al Palau de la Música de València la pròxima primavera.


Tal i com estableixen les bases del concurs, que organitza la Diputació, entre les bandes inscrites, les participants es van elegir a través d´un sorteig públic que es va celebrar la setmana passada i que va estar presidit pel diputat de Cultura, Xavier Rius; els representants de la Federació de Bandes de Música de la Província de València, Vicent Cerdà i Roberto Escobar; junt a Vicente J. Soler i Pablo Sánchez Torrela, assessors musicals de la Diputació.


Així, en la Secció Especial del concurs del 2018, competirà l’única candidata que es va inscriure, la Unió Musical de Godelleta. En la Secció Primera, on concorren tres bandes amb un màxim de 90 músics, participaran la Societat Joventut Musical de Faura, la Unió Musical de l´Eliana i la Societat Musical “Lira Fontiguerense” de La Font de la Figuera. Pel que respecta a la Secció Segona, participarà l’única candidata, la Sociedad Musical la Paz de Siete Aguas.


Cinc són les places per a competir en la Secció Tercera del certamen, que dóna cabuda a les bandes amb un màxim de 50 músics, i per a la qual han resultat escollides al sorteig la Banda Simfònica d’Ontinyent “Associació Cultural Tot per la Música”, el Cercle Instructiu Musical de Xirivella, la Unió Musical de la Pobla de Farnals, la Societat Musical de Massalfassar i la Unión Musical de Higueruelas.


Finalment, en la Secció Quarta, prevista perquè concursen tres bandes amb un màxim de 35 músics, hi participaran enguany la Unió Musical “Sant Roque” de Villargordo del Cabriel, l’Associació Artístico-Musical Sant Blai de Potries i la Societat Musical Amics de la Música de Benifaraig.


Les tretze bandes seleccionades actuaran al Palau de la Música de València els dies 19 i 20 maig, i la prova consistirà en la interpretació de dues obres, una obligada i una altra de lliure elecció. A més, prèviament al concurs oficial, cadascuna de les bandes interpretarà un pasdoble que no serà puntuable, i amb una duració que no ha de sobrepassar els 4 minuts.


Per a la Secció Especial, l’obra obligada serà “Lauro”, de José Alama Gil; mentre que les bandes de la Primera Secció interpretaràn “A la lluna de València”, de Miguel Asins Arbo. Per a la Secció Segona l’obra escollida ha estat “Pumpkins”, de Juan Gomzalo Gomez Deval; per a la Tercera “Estampas Valencianas”, de Francisco Grau Vegara; i les bandes més xicotetes interpretaran “Innsbruck Bus”, de Rafael Domenech Perez. Les obres de lliure elecció, per la seua part, hauran de tindre una duració determinada en funció de la Secció i les bandes que sobrepassen el temps previst d’interpretació podran ser penalitzades.

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción