Marzà busca obrir Les Arts a tota la societat valenciana

14-12-2017 18:08h


Els nous estatuts preveun separar la direcció general i l´artística i fomentar altres disciplines més enllà de l´òperaEl Palau de Les Arts de València, un dels auditoris més emblemàtics de la Comunitat Valenciana i de tot l´Estat, tracta de recuperar la normalitat després que, fa unes setmanes, la dimissió del fins ara intendent, Davide Livermore, provocara un allau de crítiques que van enterbolir l´inici de la temporada.


Per això, i amb l´objectiu de recondiur la situació com abans millor, hui mateix s’ha reunit el Patronat de Les Arts, que ha donat llum verda als nous estatuts que hauran de regir este espai cultural i les bases del concurs públic per a la plaça de direcció artística. Els documents aprovats hui, no obstant no entraran en vigor fins que s’aproven en el Ple del Consell, que ha donar el vistiplau final al document.


Un aspecte clau de la nova etapa que ara s´obri és la voluntat de dotar de més continguts i programacions estables els diversos espais que conformen Les Arts. L´objectiu és, segons el conseller de Cultura, vicent Marzà, convertir-lo en un auditori singular com a coliseu operístic, però que tinga, a més, una personalitat pròpia que el done a conéixer a nivell mundial. “Volem que Les Arts siga sinònim d’innovació operística en el món”, ha comentat.


En aquest sentit, el conseller ha explicat que “la punta de llança inqüestionable és i serà la programació operística d’excel·lència”, però ha remarcat la intenció de consolidar la resta d’arts que potencien i acompanyen l’art de l’òpera. Segons Marzà, l´element diferenciador de Les Arts i que cal potenciar és la qualitat excepcional dels professionals del coliseu en disciplines com la música, amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana; el cant, amb el Centre de Perfeccionament Plácido Domingo i el Cor de la Generalitat; o la dansa, amb el Ballet de la Generalitat. “Això ens dóna un valor diferenciador i és un potenciador de l’excel·lència operística”, ha sentenciat.


Els nous estatuts de Les Arts
Precisament, des de la conselleria apunten que la nova normativa que regirà Les Arts té com a objectiu el de consolidar l’excel·lència i la qualitat internacional operística, a més de fomentar l’obertura a una societat amb profunda tradició musical, promoure el mecenatge i dotar d’estabilitat el funcionament diari de tot l’equip de Les Arts. I tot, amb una estructura pròpia d’un coliseu públic europeu, una direcció artística d’excel·lència europea, i una programació estable als diversos espais de Les Arts.


Pel que fa a l’estructura, el Patronat comptarà amb una presidència triada pels membres d’aquest, que obligatòriament no l’haurà d’ocupar un representant de la Generalitat: “L’obertura social de Les Arts també radica en la presidència del Patronat, que exemplifique els valors de Les Arts com a referent cultural valencià internacional i done confiança a les entitats i institucions que formen part del projecte mitjançant el mecenatge cultural”, ha explicat Marzà.


Un altre aspecte destacat és la creació de dos figures fonamentals per al bon funcionament del coliseu, una direcció general, encarregada de tota la gestió econòmica i del funcionament, i una direcció artística, que centre la seua feina en el lideratge i la coordinació de la proposta artística.


Pel que fa a la tria de la direcció artística, es farà per concurs públic, seguint el Codi de Bones Pràctiques en la Cultura valenciana. La comissió d’avaluació estarà formada majoritàriament per experts internacionals d’òpera, que avaluaran el projecte artístic, l’experiència en gestió escènica internacional i el coneixement del sector per part dels candidats i candidates. El procés de selecció es durà a terme durant el primer semestre de 2018 i el càrrec de direcció artística tindrà una durada de quatre anys.


Així mateix, l’obertura a la societat i al sector artístic es fomentarà mitjançant un consell de programació i també un consell de mecenatge. Respecte a aquest últim punt, el conseller Marzà ha volgut apuntar que: “És fonamental atraure el finançament extern a Les Arts, com qualsevol coliseu operístic de referència”.


 

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción