La FSMCV i la SGAE firmen un conveni que regula les llicències del repertori de les bandes

13-12-2017 17:22h


L’acord contribuirà al desenvolupament d’activitats de promoció i divulgació del patrimoni cultural valenciàEls drets d’ús del repertori de les cançons que interpreten les bandes de música de la Comunitat en els seus concerts és un problemàtica present en un gran nombre d’esdeveniments culturals que, a partir d’ara, toca a la seua fi després que la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) hagen subscrit un conveni que estableix un marc idoni de col·laboració entre les dos entitats.


L’acord signat, permetrà normalitzar l’ús de les obres que depenen de la SGAE per part de les societats que integren la FSMCV, que ara tindran un marc legal al qual poder acollir-se.


Així ho han explicat Álvaro Oltra, en qualitat de director de la SGAE de la Comunitat Valenciana, i Pedro Rodríguez, president de la FSMCV, que han rubricat un document que marca un abans i un després entre les dues entitats.


La signatura d’aquest conveni avala la relació d’enteniment, cordialitat i voluntat de diàleg que defineix a les dos entitats, i molt especialment apel·la al desig comú de protegir i respectar les creacions dels autors, quan suposen una part fonamental en la cadena de l’expressió musical i el patrimoni cultural de la Comunitat Valenciana, l’ànima de les nostres festes.


“Des de la SGAE no podem més que subratllar la nostra satisfacció per la signatura d’aquest conveni, que ve a expressar un sentiment comú a favor del dret d’autor i, alhora, una obstinació comuna per tendir ponts i sumar esforços per a desenvolupar iniciatives de caràcter cultural que revertisquen en tota la nostra societat”, assenyala Álvaro Oltra. “La FSMCV és, sense cap dubte, la més important plataforma espanyola dedicada a la formació dels nostres futurs compositors i intèrprets, i per açò no volem deixar passar l’oportunitat de caminar al seu costat i treballar junts per la música i la cultura de la nostra Comunitat”, conclou.


Per la seua part, Rodríguez ha afirmat estar “molt satisfet” per un acord que suposa entendre els objectius i activitats de dos associacions complementàries. “L’acord redundarà a més en benefici de les nostres escoles que no oblidem que són el primer lloc on es formen els futurs compositors. Tot açò a més ha sigut aconseguit en un clima de col·laboració mútua excel·lent i que donarà fruits com la realització d’activitats de col·laboració de calat entre ambdues entitats”, ha assenyalat.


El conveni regula la concessió de les llicències precises per a l’ús del repertori d’obres musicals i dramàtiques gestionat per la SGAE en els actes organitzats per la FSMCV i les associacions que en formen part. D’altra banda, aquesta col·laboració s’estén també al desenvolupament d’activitats de promoció i divulgació del patrimoni cultural valencià entre ambdues entitats.

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción