Mor als 77 anys el músic i compositor Carles Santos

5-12-2017 12:35h


L´artista de Vinaròs estava considerat com un dels màxims representants de la música contemporània de tot l´estat i deixa per al record algunes de les produccions més recordades dels últims anysEl món de la cultura en general i el de la música en particular, de tota la Comunitat Valenciana i de més enllà de les seues fronteres, s´ha despertat hui consternat després que ahir, 4 de desembre, es confirmara la notícia de la mort del pianista Carles Santos, natural de Vinaròs i un dels màxims representants de la música contemporània de tot l´estat i d´arreu del món.


Les mostres de condol no s´han fet esperar i són moltes les personalitat que han volgut mostrar el seu respecte i admiració cap un pianista que està considerat com una de les figures més influents de la música actual i que, entre altres reconeixements, va ser guardonat amb el Premi Nacional de Música l´any 2008, la Medalla d´Oro del Cercle de Belles Arts en 2007, la Creu de de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya el 1999, la Medalla de la Universitat de València o diversos premis MAX.


I és que la de Santos era la figura d´un artista total, que sobrepassava els límits de la música. Compositor i autor d´algunes obres clau de les últimes dècades, com la melodia que obria els Jocs Olímpics de Barcelona en 1992, la seua trajectòria va abastar camps com el del cinema, l´escenografia, la literatura o la fotografia, uns coneixements que li van servir de base per a posar en marxa algunes de les seues produccions més conegudes i en les quals es combinaven les diferents disciplines escèniques per a donar forma a un espectacle total que no deixava ningú indiferent.


Precisament, eixa aposta per combinar la música amb amb tot un seguit d´arts i pràctiques diverses el van convertir en un dels màxims representats de la modernitat i l´avantguarda, i en un dels artistes valencians més universals. No debades, durant la seua carrera, que va passar per llocs com Suïssa, França o els Estats Units, Santos va entrar en contacte amb artistes com John Cage, que van marcar de forma decisiva les seus obres posteriors i que van contribuir a obrir de forma determinant el tradicional espai musical valencià.


La notícia de la mort de Carles Santos no ha passat desapercebuda per a les institucions valencianes i tant el president de la Generalitat Ximo Puig, que ha destacat que la seua com la figura d´un “valencià universal i una persona compromesa amb la seua terra”; com l´alcalde de Vinaròs, Enric Pla, qui ha valorat la seua valua com a persona, han lamentat profundament la mort de l´artista, que ha faltat a l´edat de 77 anys a causa d´un càncer i deixant darrere seu una marca inesborrable de la seua producció musical. De fet, la petjada de l´artista a la seua localitat natal, d´on era a més Fill Predilecte, és ben profunda, fins al punt que dóna nom, per exemple, al mateix auditori on hui està instal·lada la capella ardent.

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción