València es suma a la FSMCV per a celebrar la major desfilada de bandes de música del món

13-11-2017 13:35h


L´alcalde Joan Ribó s´ha mostrat disposat a col·laborar en la celebració del 50 aniversari de la FederacióL´Ajuntament de València col·laborarà activament en la celebració del 50 aniversari de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, una efemèride que l´entitat vol celebrar am tots els honors i preveu la celebració de diversos actes massius a la capital del Túria.


Precisament amb l´objectiu de tractar estos esdeveniments i altres assumptes, els representats de al FSMCV, amb el seu president, Pedro Rodríguez al capdavant, es van reunir el passat divendres amb l´alcalde de la ciutat, Joan Ribó, que es va mostrar disposat a participar en unes celebracions que convertiran a la ciutat en capital de la música popular durant els pròxims mesos.


En concret, la FSMCV va traslladar a l´alcalde la seua intenció de batre al menys tres Rècords Guinness en la capital valenciana, un repte per al qual necessitarà de la col·laboració de l’Ajuntament. I és que un dels rècords que s´intentarà batre el proper 26 de maig és el d´aconseguir posar en marxa la major desfilada de bandes de música mai duta a terme, en la que s´espera que participen les més de 500 bandes que hi ha a la Comunitat. El recorregut transcorrerà pels carrers de al capital, motiu pel qual caldrà coordinar amb la ciutat un acte que es preveu multitudinari.


A més, eixe mateix dia, i aprofitant la presència dels músics a la ciutat, la FSMCV s´ha proposat formar, a l´estadi de Mestalla, la banda de música més gran del món, que estarà integrada per músics de totes les Societats Musicals valencianes, en un espectacle creat i pensat per als músics.


De moment, l´Ajuntament s´ha mostrat receptiu amb la proposta, i Ribó s’ha compromès col·laborar en tots els actes relacionats amb l´aniversari que se celebren a la ciutat. Des de la FSMCV han destacat la bona sintonia mantinguda amb l´alcalde, i el president, Pedro Rodríguez, s´ha mostrar agraït pel fet de poder comptar amb el suport de l´Ajuntament.


Ciutat Creativa de la Música
El compromís de Ribó amb les bandes de música ha anat més enllà de la celebració del 50 aniversari de la FSMCV, ja que Ribó s´ha mostrat disposat a col·laborar per tal d´impulsar la candidatura de València a ser considerada com a Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO.


La iniciativa, posada en marxa per la pròpia Federació, compta amb el suport de la Universitat Politècnica de València, la Universitat de València, l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístiques, l’IVAM o la Berklee School of Music, entre moltes altres, amb les quals l’Alcalde s’ha mostrat molt interessat en col·laborar per tal que la candidatura siga una realitat en 2019.


Aquesta distinció s’atorga a ciutats amb una llarga tradició creativa en camps com la literatura, el cinema, o la música, entre altres, i permetria a València tenir un major protagonisme a nivell internacional com a centre d’excel·lència creativa, tot contribuint a fomentar el paper de la música com a un element essencial de la seua societat.


Ribó, a més, ha anunciat que oferirà una recepció oficial a les més de trenta Societats Musicals que hi ha a la ciutat de València, un ate que, tal i com va remarcar el propi Rodríguez, no s´ha produït al llarg dels últims vint anys.


Nova seu de la FSMCV
La reunió també va servir per abordar l´estat del projecte per a convertir l´Alqueria Julià en una nova “casa de la música” que serà també la futura seu de la FSMCV. De moment, les obres de rehabilitació encara no han començat i estan a l´espera de la llicència municipal corresponent.
De moment, el que ja s´ha aconseguit és el vistiplau de la Direcció General de Cultura i Patrimoni, que havia d´aprovar el projecte de reconstrucció donat el fet que l´immoble està reconegut com a Bé d´Interès Cultural. Per això, Rodríguez ha insistit en la necessitat d´accelerar els tràmits per tal que les obres puguen començar com abans millor i es puga traslladar de forma definitiva la seu de la FSMCV, un fet que estava previst per a l´any 2018, coincidint amb el seu 50 aniversari.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción