José Luis González Sanchis guanya el III Concurs de Composició per a banda amb finalitats pedagògiques de la Diputació d´Alacant

9-11-2017 19:16h


La seua obra “Princesas Desconocidas” està dirigida a alumnes d´entre 8 i 12 anysEl III Concurs de Composició per a banda de música amb finalitats pedagògiques, posat en marxa per la Diputació d´Alacant i la FSMCV ja té guanyador, després que en la passada edició el premi quedara desert.


Les dos institucions han fet públic el nom del guanyador, que ha sigut José Luis González Sanchis per la seua obra “Princesas Desconocidas”. La peça ha sigut la guanyadora d´entre les 6 propostes presentades, i serà premiada amb 4.000 euros. A més, amb la finalitat de promoure la difusió d’esta composició, la peça serà interpretada per les bandes juvenils de les Societats Musicals en el marc del Festival de Música i Família organitzat per la FSMCV


Un dels criteris que s’ha tingut en compte a l’hora de valorar les obres és que es tractara d’un projecte fora igual de vàlid per a l’oient com per a l’intèrpret, és a dir, que els escolars gaudiran d’una música pensada per a alumnes d’edats compreses entre els 8 i els 12 anys i la banda de l’Escola de Música trobara en estes obres un repertori adequat al seu nivell.


A més, també s’ha valorat que la composició oferira diferents ferramentes de treball a l’aula de música per treballar aspectes bàsics de l’assignatura d’una forma amena. En este sentit, les possibilitats d’apropar la música a l’alumnat pot fer-se d’una forma molt variada ja que poden participar en la interpretació de l’obra mitjançant el cant, narracions, percussió corporal, acompanyament amb flauta o instruments de percussió menuts, danses, imatges, musicogrames, etc.


El jurat ha estat conformat per Ramón Más, president provincial de la FSMCV en Alacant i que també ha actuat com a president del jurat; Luis Vidal Domínguez, secretari general de la FSMCV, que ha exercit com a secretari del jurat; Susana Miralles Quiles, que ha participat en representació del CEFIRE; el compositor Vïctor Vallés Fornet; el director de banda Emilio José Alpera Alted; i el professor de música Jaime P. Asensi Seva.


Este concurs ha nascut del conveni firmat entre la FSMCV i la Diputació d’Alacant amb l’objectiu de promocionar composicions de caràcter pedagògic dirigides als grups instrumentals de vent de les Escoles de Música de les Societats Musicals, concretament a alumnat d’un nivell tècnic aproximadament d’entre 3er i 4t d’Ensenyament Elemental.


Sobre José Luis González
José Luis González és nascut a Rafelguaraf (València) i començà la seua relació amb el món de la música mol prompte de la mà dels seus pares, que des de que era menut el portaven a veure els assajos de la banda. Posteriorment començà la seua formació en l’Escola de Música de la Societat Ateneu Musical de Rafelguaraf. Estudià als conservatoris “Mestre Vert” de Carcaixent i “Óscar Esplà” d’Alacant, on acabà els estudis superior de percussió amb Matrícula d’Honor, Premi Extraordinari final de carrera i Premi Euterpe de la música. A més, va culminar la seua formació acadèmica en el centre de percussió “Madrid Okho”.


En novembre de 2007 entrà a formar part de l’Orquestra Simfònica i Cor de RTVE com a professor titular de percussió. En abril de 2013 s’estrnà la versió per a banda del Concert per a marimba de Ramón García Soler sota la direcció de José. Pascual Vilaplana i l’Orquestra de vent Filarmonía.


Madrid Okho dúo va oferir-li la possibilitat d’investigar i aprofundir amb la percussió defensant projectes com el voluntariat amb “Saniclown”, “Modernidad, método i mente”, “Música no escrita: el poder de la improvisación”, “Talkingdrum”, “España nuestra música”, “La era de los Materiales” (interpretada recientemente con la Ortve), i “Origen”.


Actualment, José Luis González compagina la seua tasca interpretativa amb la pedagògica impartint classes en l’acadèmia “Madrid Okho Centro de Percusión” i participant en diferents cursos de formació i especialització de futurs músics.

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción