El programa “Bankia Escolta València” reparteix més de 700 beques entre els estudiants de música de la Comuntiat

31-10-2017 13:49h


El total d´ajudes superen els 300.000 euros i beneficien a alumnes de 192 escoles de Societats MusicalsMés de 300.000 euros per a un total de 703 beques destinades a alumnes de fins a 192 escoles de música de les Societats Musicals de la la Comunitat Valenciana. Eixe és el balanç total de projecte “Bankia Escolta València” i que per quarta edició consecutiva permetrà que centenars d´alumnes de la Comunitat puguen continuar amb els seus estudis de música.


Precisament eixe és l´objecte d´esta iniciativa, que busca fomentar l’estudi de la música com una forma de contribuir al desenvolupament d’aquesta activitat cultural que compta amb una llarga tradició a les tres províncies i que per a este curs 2017-2018 ha invertit un total de 301.730 euros
sorgits del conveni signat entre l’entitat financera, l’Institut Valencià de Cultura i la FSMCV.


Gràcies a esta iniciativa, els alumnes becats rebran un import individual màxim del 90% del total abonat per la matrícula, quotes i classes de llenguatge musical i instrument, amb un límit de 500 euros per persona.


A l’actual convocatòria s’han presentat fins a 2.166 sol·licituds de les tres províncies i les beques concedides es reparteixen en un total de 268 escoles, de les quals 192 compten amb almenys un alumne becat. La selecció dels estudiants becats s’ha realitzat atenent a criteris acadèmics, econòmics i socials, amb l’objectiu de facilitar ajudes a les famílies amb menys recursos de la Comunitat Valenciana. D’aquesta forma, en relació als barems acadèmics s’ha tingut en compte si l’alumne s’ha matriculat en més d’un instrument, si hi ha més membres de la unitat familiar estudiant en el mateix centre i la valoració realitzada per la pròpia escola.


Des de la FSMCV ha defés que estes beques són de gran ajuda per a seguir impulsant l’estudi de música en les escoles de les nostres societats musicals, i han destacat que des de la posada en marxa d´esta iniciativa centenars de famílies poden permetre´s que els seus fills continuen la seua formació musical. Tot això, segons el president, Pedro Rodrígeuz, “ajuda a la consolidació i creixement de les nostres societats musicals”.


Per la seua part, el director Territorial de Bankia a València i Castelló, Miguel Capdevila, ha afirmat que esta iniciativa “és una mostra més del compromís de Bankia amb el foment de les tradicions de la Comunitat Valenciana, considerada estratègica per a l’entitat, a més d’amb la cultura, en el qual la música és una activitat clau”. Capdevila ha afegit que el fet de “arribar a la quarta edició és senyal de la consolidació d’aquesta iniciativa, fruit de la gran resposta rebuda pels amants de la música a la Comunitat”.


Des que en el curs 2014-2015 es va posar en marxa la primera edició d´estes ajudes, el total de becats ja arriba als 3.703 alumnes, unes dades que des de la Federació estan decidits a agrair com cal. Per això, durant 2017, la FSMCV ha realitzat comarca a comarca un reconeixement a l´entitat financera, que se suma al pasdoble dedicat al seu president que va ser presentat ara fa un any.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción