La Fira Valenciana de la música presenta una cinquena edició amb actuacions i jornades de treball

26-10-2017 10:55h


La cita tindrà lloc a Castelló de la Plana del 0 al 12 de novembreTot està a punt perquè la música valenciana celebre la seua cita anual més important, que després de quatre edicions s´ha consolidat en el calendari com un esdeveniment pensat per a donar a conéixer la importància cultural i econòmica d´este moviment.


Així, la cinquena edició del Trovam! – Pro Weekend s´ha presentat en públic amb tots els honors, en la seu de la Conselleria d´Educació, i amb la presència d´Albert Girona, secretari autonòmic de Cultura; Verònica Ruiz, regidora de Cultura de l´Ajuntament de Castelló; Nuria Felip, en representació de la Diputació de Castelló; Marga Landete, directora adjunta de l´Institut Valencià de Cultura – Música; i Joan Gregori Maria, director de la Fira. El certamen se celebrarà a la capital de la Plana entre el dijous 9 i el diumenge 12 de novembre.


Els participants han coincidit en destacar la importància dels objectius d´esta cita, que busca, en primer lloc, la mostrar la vitalitat de l´escena musical, especialment la valenciana, amb més de cinquanta actuacions en diferents espais de la ciutat de Castelló. D´altra banda, aquest esdeveniment aspira a convertir-se en el punt de trobada dels diversos agents que formen part de la cadena de valor musical per tal d´analitzar la situació del sector amb debats i encontres professionals.

Per això, el programa musical arreplega propostes musicals de la Comunitat i de tot l´estat, en les quals s´ha buscat fomentar la presència de dones a sobre els escenaris. Així, Maria del Mar Bonet protagonitzarà el concert inaugural celebrant els seus 50 anys de trajectòria, i el dijous, 9 de novembre, també comptarà amb la presència de la gallega SES i del conjunt d´havaneres de veus femenines Les Anxovetes.

Programa variat
Divendres tindrà lloc el Festival Auditori Obert, en el qual el públic podrà conèixer fins a 16 intèrprets que van des del pop, fins a la cançó d´autor, passant pel rock sense complexos, en una cita en què tambñe tindran cabuda les melodies de base electrònica.

L´uruguaià Jorge Drexler serà el gran protagonista de la jornada del dissabte, 11 de novembre. El cantant presentarà el seu últim disc, Salvavidas de hielo, a l´Auditori de Castelló, un espai per on també passaran Santero y Los Muchachos, L´Emperador, Gatomidi, Ombra i Rufus T. Firefly, entre d´altres. La música també sonarà al Teatre Principal, amb els recitals de Maria Arnal i Marcel Bagés i Mireia Vives i Borja Penalba; i a la Plaça Major de la capital de la Plana, amb un concert gratuït protagonitzat per Candela Roots, El Diluvi, Funkiwis, Smoking Souls i La Ranamanca.


Per últim, el Trovam! – Pro Weekend també ha organitzat activitats per a tota la família. D´aquesta manera, les criatures podran gaudir de la música gràcies als espectacles Marcel canta Al Tall, Jazzejant amb xiquets, Contes contats i cantats i Dwomo canta a los miniterrestres. Així mateix, el diumenge es desenvoluparan tallers per als més xicotets a l´Auditori de Castelló.

Jornades professionals
Més enllà de les actuacions programades, representants institucionals, programadors, mànagers, promotors i artistes participaran en el Trovam! amb la intenció de copsar les virtuts i les mancances del sector musical. Per això s´han preparat tota una sèrie de debats trobades i reunions protagonitzades per més de seixanta experts en les diverses matèries que es tractaran.

Els models de gestió de la política musical valenciana; la creació d´ocupació en activitats culturals; les anomenades “music cities”; la visió dels mitjans de comunicació; els festivals de música; el poder de les imatges; i les experiències de diversos instrumentistes seran els temes plantejats al certamen. A més, es portaran a terme les trobades del Circuit Cultural de Programadors, de la Mesa de la Cultura Valenciana (MeCuV) i de l´Associació de Productors Musicals de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV), així com entrevistes entre mànagers, productors i intèrprets.

La Fira Valenciana de la Música està coorganitzada entre l´Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana, l´Ajuntament de Castelló, la Diputació de Castelló i la Valencian Music Association (VAM!). Així mateix, compta amb la col·laboració de la Diputació de València, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, l´Agència Valenciana de Turisme, l´Acadèmia Valenciana de la Llengua i les Corts Valencianes. També hi participen el Col·lectiu Ovidi Montllor, l´Associació de Promotors de la Comunitat Valenciana i l´Associació Valenciana de Sales de Música en Directe (En Viu!).


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción