Les bandes de música es sumen a la campanya per un “finançament just”

24-10-2017 12:19h


La FSMCV recolza el manifest i estarà present en la manifestació del 18 de novembreLa Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana ha decidit posar-se del costat d´aquelles institucions, organitzacions, col·lectius i partits, que reclamen un millor finançament per a la Comunitat Valenciana.


La FSMCV, que engloba a més de 500 bandes de música de tota la Comunitat, i que representa un dels moviments culturals i associatius més potents s´ha posicionat així en favor d´un tracte més just en matèria econòmica per a la Comunitat que hauria de traduir-se en una major inversió, i per tant també en un un major suport econòmic a aquelles iniciatives culturals, com la de les bandes, que en els últims anys ha vist com els seu recursos anaven minvant.


De fet, les queixes per la falta de finançament a este col·lectiu no són noves, i des de la Federació afirmen que l´aportació des del Govern Central a este moviment ha passat dels 67.500 euros a l´any en el període 2008-2011, fins a uns més que insuficients 9.800 euros per exercici entre els anys 2012 i 2017. Atenent al conjunt de la població, cada valencià rep un total de 237 euros menys que la mitjana de l’Estat, una xifra que arriba als 839 menys en comparació a l´autonomia millor finançada. A més, si a estes dades afegim la inversió realitzada per part de l´Estat, es calcula que la discriminació dels valencians arriba als 1.600 milions d’euros, en comparació amb la mitjana.


Estes dades afecten de forma decisiva a la inversió en polítiques socials i culturals de la Comunitat, que tenen, en les bandes de música, a un dels seus agents més potents, i que veu com cada any els seus recursos disponibles es veuen afectats per la falta de finançament. Per això, la FSMCV ha decidit donar suport a una reivindicació que busca trobar una solució a esta situació que consideren injusta.


La Federació s’uneix així a la manifestació que, amb el lema “FinançamentJust” es durà a terme el pròxim 18 de novembre a les 18 hores a València, i se suma també a les exigències formulades al manifest per la comissió organitzadora i reclamen una reforma immediata del sistema de finançament, un repartiment de les inversions que acabe amb el dèficit inversor a la Comunitat i el reconeixement dels dèficits de finançament acumulats.


La comissió organitzadora de la mobilització va organitzar ahir una roda de premsa per anunciar oficialment la convocatòria de la manifestació. A esta cita acudiren dirigents de les diferents formacions polítiques involucrades així com representants de diverses associacions que recolzen la iniciativa, entre les que es trobava la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción