Cristóbal Soler presidirà el jurat del II Concurs d´Orquestres Bankia de la Comunitat Valenciana

23-10-2017 13:39h


Amparo Edo i José Sanchís completen el grup encarregat d´atorgar els guardons previstos en esta edicióEl Concurs d´Orquestres Bankia de la Comunitat Valenciana, el primer que se celebra en la seua modalitat en tot el territori, i que enguany arriba a la seua segona edició, ja ha fet públic el jurat que s´encarregarà d´atorgar els premis previstos.


L’Institut Valencià de Cultura, organitzador del d´este Concurs d’Orquestres Bankia de la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i el patrocini de Bankia, ha donat ja a conéixer els noms dels seleccionats, una vegada que el nom de les formacions participants també es va fer públic fa unes setmanes.


Finalment, el Comitè organitzador, format per dos membres de cadascuna de les entitats participants, ha triat com a president del jurat a Cristóbal Soler Almudéver, un home amb una dilatada experiència que ofereix totes les garanties. Cristobal Soler ha sigut director musical i director titular del Teatre Líric Nacional de La Zarzuela de 2010 a 2015, principal director convidat i director associat de l’Orquestra Simfònica de Navarra i president d’AESDO (Associació Espanyola de Directors d’Orquestra).


El jurat el completen altres dos músics valencians de garanties contrastades, Amparo Edo Biol i José Sanchís. La valenciana és sotsdirectora del Departament de Composició i Producció Contemporània al Berklee College of Music (Boston, Massachusetts), trompetista, compositora i directora. Establida a Los Angeles (Califòrnia), treballa com a música, compositora i arranjadora de música de concert i per a projectes audiovisuals. Després de graduar-se al Conservatori Joaquín Rodrigo de València, va estudiar al Berklee College of Music les especialitats de composició per a mitjans audiovisuals i direcció orquestral.


Per la seua part, José Sanchís és director artístic i musical de l’Orquestra Simfònica de Bankia, de l’Orquestra Simfònica de la Universitat Complutense de Madrid i secretari d’AESDO. Després de finalitzar els seus estudis de Trompeta i Història i Ciències de la Música va obtenir el títol de direcció d’orquestra per la Associated Board of the Royal Schools of Music (ABRSM) del Regne Unit. A l’octubre de 2015 va realitzar el seu debut com a director musical al Teatre Líric Nacional de la Zarzuela i en 2017 al Festival de Música Religiosa de Conca amb Lazarus de F. Schubert.


Orquestres participants
Respecte a les orquestres que participaran en aquesta segona edició del Concurs d’Orquestres Bankia, en la categoria Salvador Giner per a grups d’entre 30 i 50 músics, concursaran l’Orquestra Simfònica “L’Artesana”, de Catarroja; i l’Orquestra Simfònica de la Societat Musical “L’Artística” de Bunyol.


En la categoria Martin i Soler, per a orquestres d’entre 51 i 70 músics, concursaran l’Orquestra Simfònica “Vila de Sant Joan”, de la Societat Musical “Pau” de Sant Joan; i la Jove Orquestra de la Unió Musical d’Alaquàs.


El concurs se celebrarà al Palau dels Arts els dies 24 i 25 de febrer de 2018 i en aquesta segona edició, tot i que es manté l’import dels premis, s’incrementaran el nombre de guardons entregats, ja que en lloc d’atorgar una única distinció al millor director, es donarà un premi al millor director en cadascuna de les dues categories.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción